Safex Certificatie B.V., is een instelling die gespecialiseerd is in certificatie van het VCA *, VCA**, VCA-P en VCU veiligheidsbeheerssysteem.

Deze schema’s vallen onder accreditatie

Waarom Certificeren?

Kwaliteit leidt tot erkenning en is een machtig instrument. Bedrijven kunnen zich in de markt onderscheiden door Kwaliteit ten opzichte van de concurrent. Certificering geeft hierbij een permanente impuls aan de eigen organisatie, de kwaliteit en doelmatigheid van werken, de interne efficiëntie en aan de bedrijfsprocessen. Niet voor niets kiezen steeds meer organisaties, die willen werken aan de kwaliteit van zorgsystemen en/of mensen, voor Safex Certificatie Instelling.
Certificatie van veiligheidsbeheerssystemen.

Steeds meer bedrijven doen een beroep op Safex om zich volgens het veiligheidsbeheerssysteem VCA*, VCA**, VCA-P of VCU op veiligheid, gezondheid en milieu te laten toetsen. Deze toename is niet verwonderlijk, gezien het feit dat zowel de markt, als de overheid steeds nadrukkelijker veiligheidseisen stellen. Daarnaast is veruit het grootste deel van alle tekortkomingen binnen organisaties terug te voeren naar verantwoordelijkheden, bevoegdheden en procedures. Hierdoor is certificering voor veel organisaties een onmisbaar instrument, waarmee de veiligheid en kwaliteit van de organisatie inzichtelijk wordt gemaakt. We maken hiervoor gebruik van een checklist, waarmee een gecertificeerd bedrijf het veiligheidsbeheerssysteem als voordeel van de organisatie zal zien, dit door terugdringen van bijvoorbeeld het ziekteverzuim of de ongevallen statistiek.

VCU certificatie (Veiligheids Checklist Uitzend- & Detacheringsbureau’s)

Deze certificatie is er speciaal voor de uitzend- en detacheringsbureau’s die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

De checklist voor VCU bestaat uit de volgende onderwerpen:

VG Checklist Uitzendorganisaties, versie 2011/05

1 – Organisatie
2 – Veiligheid en gezondheidbeleid.
3 – Vakopleiding, ervaring, VG-opleiding en medische geschiktheid.
4 – Aanvraag, selectie, instructie, controle en evaluatie.
5 – Ongevallen met verzuim/werkverlet.
6 – Bedrijfsgezondheidszorg.

Wilt u meer informatie? Neem dan hier contact met ons op of bel ons op +31 (0) 88 – 02 89 000. U kunt ook direct een offerte aanvragen.